Sales Trainee

Mikko Niittymäki

Började som säljpraktikant på Nemco, Finland.


Om du frågar någon nordisk person kommer de att berätta att det faktiskt finns kulturella skillnader mellan länderna, även om de till synes är homogena. För Mikko var det det tvångsmässiga leendet, de engagerade frågorna om ens dag och den utåtriktade naturen som han märkte när han introducerades till de danska och svenska avdelningarna på Nemco. Det kan ta lite tid att vänja sig vid att vara finne, påpekar han.


En sak som dock är gemensam för alla kulturer är viljan att växa professionellt.


"Jag letade efter ett företag där jag kunde känna mig fulländad och växa med jobbet. När jag pratade med mina vänner om det, nämnde de hela tiden att jag skulle bli en bra säljare. Det stannade kvar hos mig och jag grubblade i bakhuvudet, och när någon delade med sig av jobbannonsen tänkte jag att jag var tvungen att ta chansen."
De små subtila skillnaderna i kulturerna är en del av anledningen till att Nemco är så fokuserad på att ha lokaliserade team samtidigt som man är en nordisk region. Den finska avdelningen är den nyaste grenen på Nemco, men gränserna mellan teamen är suddiga enligt Mikko."När jag besökte Danmark för att träffa alla på huvudkontoret kändes det som en stor familj som stöttar varandra. I det dagliga arbetet kan avdelningarna vara placerade i olika länder, men det känns som om vi är en del av samma enhet. Det är en bra känsla."Nemco letar alltid efter unga talanger att ta in i sin värld, men också för att forma företaget inför framtiden. Mikko är fast besluten att utnyttja sina styrkor och tillföra värde på bästa möjliga sätt."Jag är en mycket detaljorienterad person. Jag gillar mallar, konsekvens och ordning - att göra mig av med överflödet och komma till saken. Tydlig och koncis kommunikation."

Han kommer att vara en del av det nordiska säljteamet och expandera avdelningen, samt sin karriär, som trainee under de kommande tre åren. Trots att han precis började som trainee för två veckor sedan har han redan en klar uppfattning om vad det innebär att arbeta inom försäljning.

"Försäljning handlar om att ha en djup förståelse för det man säljer - och viktigast av allt - det handlar om att ha en bra relation med kunden man säljer det till. Att förstå exakt vad de behöver och vilka lösningar som har just de funktionerna är nyckeln."

Om oss

Våra värderingar

Våra värderingar sätter tonen för vilka vi är och vad vi gör. Du möter dem när du arbetar med Nemco.

På Nemco är arbetet mer än bara ett jobb. Vi brinner för att skapa resultat. Vi är dedikerade till vår professionalism, till varandra, till våra kunder och leverantörer och till vår gemensamma ambition.

Vill du vara med och skapa resultat med ett team av duktiga kollegor? I så fall vill vi gärna höra från dig!

Sök någon av våra lediga tjänster, eller skicka in en spontanansökan till job@nemco.eu.

Behöver du vår hjälp kontakta oss idag.

eller ring till oss : +46 (0)40 219 551
Kontakta Nemco | Hitta telefonnummer eller kontakta oss via e-post på den här sidan.