15. JUNI 2020

Quantum X1500 Trimmer® från Bettcher – ergonomisk, flexibel och hållbar

Bettcher Industries Inc., tillverkare av trimmersverktyg med hög kvalitet inom kött- och fiskförädlingsindustrin, presenterar nyheten Quantum Flex Trimmer X1500 – den perfekta användningen för trimning av fläsk. Den unika, patenterade trimmern är mer exakt och ger er ett högre utbyte, dessutom inklusive justerbar höjdled för flexibilitet och precision.

Quantum Flex Trimmer X1500 är utformad för att maximera utbyte och produktivitetet. Trimmern möjliggör för operatören att trimma köttet mer exakt och effektivt med mindre belastning.

Den ergonomiska designen möjliggör exakt arbete som oftast inte kan utföras effektivt med andra trimmers.

Vanliga användningsområdet inom köttindustrin är trimning och putsning av köttdetaljer samt pillning av ben.

Trimmer-serien är utformad för maximal flexibilitet och användarvänlig Quantum Flex Trimmer kan anslutas till alla Bettcher-motorer - Quantum S®-motorn, Serie II UltraDrive®-motor, UN-84-motor och Whizard Quantum®-motor. Där verktyg och motor tillsammans arbetar för att bilda den perfekta enheten.

De utbytbara handtagen i olika storlekar är gjorda av vibrationsabsorberande material, detta material ger bättre komfort och håller bla. händerna varmare än metallhandtag. Denna dubbelgreppdesign förbättrar verktygshanteringen genom att lägga till "dragkraft" i operatörens hand.

“Bettcher är särskilt stolta över utvecklingen av handremmen med mikroavbrott: den stabila bärremmen gör att användaren kan avlasta fingrarna mellan de enskilda handtagen och samtidigt behålla full kontroll över verktyget. Detta sparar energi och förhindrar olyckor vid tecken på trötthet. ” säger Russ Stroner.

Till exempel använder Bettcher lutande knivblad. Det säkerställer ergonomisk arbetsställning för operatören när den trimmar, eftersom man håller handleden i ett neutralt läge och därmed minskar belastning i underarmen.

"Användarvänlighet och ergonomin hos våra trimmar har alltid stått i fokus för vår produktutveckling," förklarar Russ Stroner Vice President för global försäljning Bettcher Industries Inc. för användare vid trimning, eftersom handleden hålls i ett neutralt läge och underarmen är mindre stressad. ” Stroner tillagde.

Bettcher utvecklar verktyg som möjliggör enkelt, rent och ergonomiskt arbete på produktionslinjer för kött och fisk. Detta ökar köttutbytet och leder till ett högre utbyte inom en redan mycket pressad marknad.


Om Bettcher Industries

Bettcher Industries, Inc. är ett ISO 9001: 2015-certifierat allsidigt tillverkningsföretag med en global kundbas och direkt distribution och service i mer än 70 länder över hela världen. Med förvärvet av Gainco, Cantrell, Tarheel Distributors samt etableringen av Exsurco Medical är företaget en ledande utvecklare och tillverkare av innovativ utrustning till livsmedelsproduktion och -service, till den industriella sektorn och den medicinska och annan verksamhet.

Bettcher, grundades 1944, och har därmed mer än sju decennier av framgångsrik innovation på marknaden, och nästan 100 aktiva patent.

Nyheter

Singer & Sohn GmbH

Nemco inleder ett nordiskt samarbete.

Nemco inleder ett nordiskt samarbete med tyska Singer & Sohn GmbH

Läs mer
CHARK-SM 26 & 27 OCTOBER 2022

Chark-SM i Göteborg

Möt Nemco på Chark-SM i Göteborg den 26 och 27 oktober 2022

Läs mer
Ses vi i oktober?

Ses vi på ScanPack i oktober?

Nemco är med både som partner och utställare, när Scanpack slår upp portarna till årets event i Göteborg den 4 oktober 2022.

Läs mer
14 till 19 maj 2022

IFFA Trade Fair 2022

Planerar du att besöka IFFA mässan 2022 kan du beställa din biljett hos Nemco. Du träffar oss varje dag.

Läs mer
26th to 29th of April 2022

Anuga FoodTec 2022

Nemco kommer att vara på plats när årets Anuga FoodTec slår upp portarna den 26:e till den 29:e april 2022 i Köln, Tyskland.

Läs mer
2. November 2021

Nemco Inspirationsdagar 2021

Välkommen till NEMCO INSPIRATIONSDAGAR 2021 från 15 till 19 november: Se de senaste lösningarna och den nya tekniken inom fastvikts portionering.

Läs mer
1. September 2021

Nemco AB stärker ytterligare den svenska organistionen

Hans Appelgren har anställts som ny Product Manager på Nemco AB.

Läs mer
20. AUGUSTI 2021

Ny Product Manager hos Nemco

Sandra Gabriel har anställts som ny produktchef på Nemco AB, som är Nordens ledande leverantör av lösningar till livsmedelsindustrin.

Läs mer
28. OKTOBER 2020

Ny projektledare på Nemco AB

Nemco kan nu presentera ytterligare en nyanställd medarbetare: Lars-Göran Malmberg är ny projektledare på Nemco AB.

Läs mer
21. OKTOBER 2020

Nya möjligheter inom matproduktion med DJM och VEMAG

Nemco presenterar nya möjligheter till portionstillverkning från VEMAG Maschinenbau och en ny formningsmaskin tillverkad av DJM.

Läs mer
29. SEPTEMBER 2020

Nemco presenterar marknadens mest exakta portionscutter

Nemco tar tagit över försäljningen och marknadsföringen av maskiner från Borncut i Danmark, Finland och Sverige.

Läs mer
24. AUGUSTI

Nemco har ny servicechef

Claus Skræm tillträdde nyligen tjänsten som servicechef hos Nemco, han kommer närmast från 2M El-Installation A/S. Claus är utbildad elektriker, han har arbetat som projektledare och operationschef samt teknikeransvarig.

Läs mer
15. JUNI 2020

Quantum X1500 Trimmer® från Bettcher – ergonomisk, flexibel och hållbar

Bettcher Industries Inc. presenterar nyheten Quantum Flex Trimmer X1500 – den perfekta användningen för trimning av fläsk.

Läs mer
4. MAJ 2020

Mindre matsvinn och mer energi till patienterna

65% mindre matavfall och 10% mer energi till patienterna. Detta fann man bland annat i de häpnadsväckande resultaten, där man på en avdelning på Rikshospitalet i Köpenhamn testade Torus Pak lådor från Nemco.

Läs mer
1. SEPTEMBER 2020

Nemco presenterar flowpacklösning i världsklass

Från den 1 augusti 2020 hanterar Nemco all försäljning och marknadsföring i Sverige och Danmark från den italienska producenten PFM.

Läs mer
1. APRIL 2020

Bettcher-utrustning nu via Nemco till Estland och Finland

Den 1.4.2020 tar Nemco över försäljning, service och reservdelar på den estniska och finska marknaden av Bettcher Industries i USA.

Läs mer
30. JANUARI 2020

En leverantör med hemleverans av matlådor som vill förändra världen - Nemco hjälper till

Simple Feast erbjuder konsumenter i Sverige och Danmark matlådor med goda, ekologiska och växtbaserade måltider, och efter ett kapitaltillskott är företaget nu långt in i processen att prova på den amerikanska marknaden, initialt Kalifornien.

Läs mer
3. JUNI 2019

Italiensk topproducent ger de nordiska konsumenterna bättre köttkvalitet

Nemco har ingått ett samarbetsavtal med Grasselli, ledande tillverkare av svålmaskiner, skinners och slicers för färskt kött.

Läs mer