15. JUNI 2020

Quantum X1500 Trimmer® från Bettcher – ergonomisk, flexibel och hållbar

Bettcher Industries Inc., tillverkare av trimmersverktyg med hög kvalitet inom kött- och fiskförädlingsindustrin, presenterar nyheten Quantum Flex Trimmer X1500 – den perfekta användningen för trimning av fläsk. Den unika, patenterade trimmern är mer exakt och ger er ett högre utbyte, dessutom inklusive justerbar höjdled för flexibilitet och precision.

Quantum Flex Trimmer X1500 är utformad för att maximera utbyte och produktivitetet. Trimmern möjliggör för operatören att trimma köttet mer exakt och effektivt med mindre belastning.

Den ergonomiska designen möjliggör exakt arbete som oftast inte kan utföras effektivt med andra trimmers.

Vanliga användningsområdet inom köttindustrin är trimning och putsning av köttdetaljer samt pillning av ben.

Trimmer-serien är utformad för maximal flexibilitet och användarvänlig Quantum Flex Trimmer kan anslutas till alla Bettcher-motorer - Quantum S®-motorn, Serie II UltraDrive®-motor, UN-84-motor och Whizard Quantum®-motor. Där verktyg och motor tillsammans arbetar för att bilda den perfekta enheten.

De utbytbara handtagen i olika storlekar är gjorda av vibrationsabsorberande material, detta material ger bättre komfort och håller bla. händerna varmare än metallhandtag. Denna dubbelgreppdesign förbättrar verktygshanteringen genom att lägga till "dragkraft" i operatörens hand.

“Bettcher är särskilt stolta över utvecklingen av handremmen med mikroavbrott: den stabila bärremmen gör att användaren kan avlasta fingrarna mellan de enskilda handtagen och samtidigt behålla full kontroll över verktyget. Detta sparar energi och förhindrar olyckor vid tecken på trötthet. ” säger Russ Stroner.

Till exempel använder Bettcher lutande knivblad. Det säkerställer ergonomisk arbetsställning för operatören när den trimmar, eftersom man håller handleden i ett neutralt läge och därmed minskar belastning i underarmen.

"Användarvänlighet och ergonomin hos våra trimmar har alltid stått i fokus för vår produktutveckling," förklarar Russ Stroner Vice President för global försäljning Bettcher Industries Inc. för användare vid trimning, eftersom handleden hålls i ett neutralt läge och underarmen är mindre stressad. ” Stroner tillagde.

Bettcher utvecklar verktyg som möjliggör enkelt, rent och ergonomiskt arbete på produktionslinjer för kött och fisk. Detta ökar köttutbytet och leder till ett högre utbyte inom en redan mycket pressad marknad.


Om Bettcher Industries

Bettcher Industries, Inc. är ett ISO 9001: 2015-certifierat allsidigt tillverkningsföretag med en global kundbas och direkt distribution och service i mer än 70 länder över hela världen. Med förvärvet av Gainco, Cantrell, Tarheel Distributors samt etableringen av Exsurco Medical är företaget en ledande utvecklare och tillverkare av innovativ utrustning till livsmedelsproduktion och -service, till den industriella sektorn och den medicinska och annan verksamhet.

Bettcher, grundades 1944, och har därmed mer än sju decennier av framgångsrik innovation på marknaden, och nästan 100 aktiva patent.

Nyheter

22 till 26 oktober 2023

IBA 2023 i München

Nemco kommer naturligtvis att vara på plats när IBA öppnar dörrarna för årets evenemang i München

Läs mer
Ukrika Pålsson - Sales Coordinator - Nemco AB
1 juni 2023

Välkommen till Ulrika Pålsson

Vi är glada att välkomna Ulrika som vår nya säljkoordinator för den svenska marknaden.

Läs mer
1 april 2023

Namnändring

Tyska Vemag Anlagenbau blir Vetec Anlagenbau

Läs mer
4 till 10 maj 2022

Interpack 2023

Planerar du att besöka Interpack mässan 2023 kan du beställa din biljett hos Nemco. Du träffar oss varje dag.

Läs mer
Slicing & Packaging Days 2023
22 - 24 Mars 2023

Slicing & Packaging Days 2023

Kom till NEMCO SLICING & PACKAGING DAYS 2023 och upplev den senaste tekniken för skivning av kött, fisk och fjäderfä från Grasselli och Borncut.

Läs mer
2. JANUARY 2023

New CCO at Nemco with more than 30 years of industry experience

Thomas Holm, CCO at Nemco

Läs mer
February 2023

GRASSELLI webinar

Portion Cutter OSL + Horizontal Slicer KSL DV

Läs mer
Nemco, är en leverantör av maskiner, teknisk utrustning och förpackningar till den nordiska livsmedelsin-dustrin, har ingått ett avtal med Singer & Sohn GmbH gällande försäljning, marknadsföring och service av företagets lösningar i Danmark, Finland och Sverige.
Singer & Sohn GmbH

Nemco inleder ett nordiskt samarbete.

Nemco inleder ett nordiskt samarbete med tyska Singer & Sohn GmbH

Läs mer
CHARK-SM 26 & 27 OCTOBER 2022

Chark-SM i Göteborg

Möt Nemco på Chark-SM i Göteborg den 26 och 27 oktober 2022

Läs mer
Ses vi i oktober?

Ses vi på ScanPack i oktober?

Nemco är med både som partner och utställare, när Scanpack slår upp portarna till årets event i Göteborg den 4 oktober 2022.

Läs mer
Interpack 2022 - beställ din biljett hos Nemco
14 till 19 maj 2022

IFFA Trade Fair 2022

Planerar du att besöka IFFA mässan 2022 kan du beställa din biljett hos Nemco. Du träffar oss varje dag.

Läs mer
26th to 29th of April 2022

Anuga FoodTec 2022

Nemco kommer att vara på plats när årets Anuga FoodTec slår upp portarna den 26:e till den 29:e april 2022 i Köln, Tyskland.

Läs mer
2. November 2021

Nemco Inspirationsdagar 2021

Välkommen till NEMCO INSPIRATIONSDAGAR 2021 från 15 till 19 november: Se de senaste lösningarna och den nya tekniken inom fastvikts portionering.

Läs mer
20. AUGUSTI 2021

Ny Product Manager hos Nemco

Sandra Gabriel har anställts som ny produktchef på Nemco AB, som är Nordens ledande leverantör av lösningar till livsmedelsindustrin.

Läs mer
21. OKTOBER 2020

Nya möjligheter inom matproduktion med DJM och VEMAG

Nemco presenterar nya möjligheter till portionstillverkning från VEMAG Maschinenbau och en ny formningsmaskin tillverkad av DJM.

Läs mer
29. SEPTEMBER 2020

Nemco presenterar marknadens mest exakta portionscutter

Nemco tar tagit över försäljningen och marknadsföringen av maskiner från Borncut i Danmark, Finland och Sverige.

Läs mer
24. AUGUSTI

Nemco har ny servicechef

Claus Skræm tillträdde nyligen tjänsten som servicechef hos Nemco, han kommer närmast från 2M El-Installation A/S. Claus är utbildad elektriker, han har arbetat som projektledare och operationschef samt teknikeransvarig.

Läs mer
15. JUNI 2020

Quantum X1500 Trimmer® från Bettcher – ergonomisk, flexibel och hållbar

Bettcher Industries Inc. presenterar nyheten Quantum Flex Trimmer X1500 – den perfekta användningen för trimning av fläsk.

Läs mer
4. MAJ 2020

Mindre matsvinn och mer energi till patienterna

65% mindre matavfall och 10% mer energi till patienterna. Detta fann man bland annat i de häpnadsväckande resultaten, där man på en avdelning på Rikshospitalet i Köpenhamn testade Torus Pak lådor från Nemco.

Läs mer
1. SEPTEMBER 2020

Nemco presenterar flowpacklösning i världsklass

Från den 1 augusti 2020 hanterar Nemco all försäljning och marknadsföring i Sverige och Danmark från den italienska producenten PFM.

Läs mer