Nytt samarbete

Nemco har inlett ett samarbete med Astech

Nemco i nytt samarbete med högteknologisk tillverkare av maskiner för automatisk bandsågning av fryst kött och fisk.

Nemco, en ledande leverantör av lösningar för den nordiska livsmedelsindustrin, har inlett ett samarbete med en av världens tekniska frontfigurer inom maskiner för bandsågning av kött och fisk.

Det spanska företaget Astech har en unik position inom automatisk bandsågning av skivad eller tärnad fisk och kött med eller utan ben, där produkterna är frysta eller alternativt har en temperatur strax över 0 grader.

Skapar mervärde för livsmedelsproducenter
Nemcos samarbete med Astech omfattar försäljning och service i Sverige och Danmark. Enligt Nemcos VD Lars Olsgaard kommer Astechs maskiner att vara särskilt intressanta för köttpackerier som vill automatisera tidigare manuella processer, bland annat för att öka säkerheten.

- "Vårt mål med samarbetet med Astech är att skapa mervärde för den enskilde livsmedelsproducenten. Med Astechs nya automatiska bandsågar kan man åstadkomma mycket avancerade produkter som lämpar sig för grillning, sous-vide och ugnstillagning. Konsumenterna kommer att kunna få en optimal upplevelse, både när de tillagar och konsumerar rätter baserade på produkter som skurits med Astechs maskiner", säger Lars Olsgaard.

Exakta skivor på vikt
Astechs maskiner har den avgörande fördelen att de använder den senaste tekniken för att producera exakta skivor baserat på vikt enligt förinställda parametrar. Skivorna med fast vikt erhålls genom att man först skannar och beräknar produktens volym - och sedan sågar.

Astech erbjuder ett antal applikationer, bland annat bandsågning av t-benstek, fläsklägg, osso buco, fläsktår och kycklingar, klyvning av nötköttsben och bandsågning av fryst fisk, bland annat lax, torsk och sej.

Nemco kommer att presentera lösningarna vid två demodagar den 19 och 20 juni på Nemco Service Center i Viby J, där du kan ta med dina egna produkter och testa dem på Astech-maskiner.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta lösningen?

eller ring till oss : +46 (0)40 219 551
Kontakta Nemco | Hitta telefonnummer eller kontakta oss via e-post på den här sidan.