30. JANUARI 2020

En leverantör med hemleverans av matlådor som vill förändra världen - Nemco hjälper till

Simple Feast, en av de nordiska livsmedelsindustriernas nya aktörer, nöjer sig inte med att bara göra en bra affär med att endast erbjuda välsmakande produkter. På Simple Feast arbetar de med egna ord ”mycket hårt för att skapa den mest hållbara måltidslösningen i världen”. Inget annat.

Simple Feast erbjuder konsumenter i Danmark och Sverige matlådor med goda, ekologiska och växtbaserade måltider, och efter ett kapitaltillskott på 225 miljoner danska kronor hösten 2019 är företaget nu långt in i processen att prova på den amerikanska marknaden, initialt Kalifornien.

En av partnerna som hjälper Simple Feast att uppfylla det ambitiösa målet att göra världen mer hållbar är Nemco. Simple Feast använder Sealpac A5 traysealers från Nemco för att försegla toppfilm på sina majsfibertråg. Att hitta rätt leverantör har inte varit enkelt för Simple Feast, företaget ställer höga krav och kompromissar inte.

- Allt förpackningsmaterial måste vara så hållbart som möjligt och till exempel inte innehålla fossilplast, säger produktionschef Simon Stenhøj, ansvarig för kvalitet och livsmedelssäkerhet på Simple Feast

Svaren fanns inte i förväg

Enligt Simon Stenhøj har Simple Feast i sin sondering efter leverantörer mött många stängda dörrar.

- Eftersom vi är kompromisslösa är det en stor skillnad mellan oss och de traditionella företagen inom livsmedelsindustrin. Vi har hört många leverantörer säga "det går inte att göra" när vi har uttryckt våra önskemål. Men vi har inte upplevt denna inställning från Nemcos sida. Nemco har tagit uppgiften med entusiasm och hittat en lösning som uppfyller våra ambitioner. De har även bidragit till bästa förmåga med sparring och råd, säger Simon Stenhøj.

Simple Feast fick Sealpac A5-maskinen installerad våren 2019 och började använda den först på riktigt efter sommaren. Innan dess fanns det en inkörningsperiod där Simple Feast drog del av Nemcos serviceteam.

- Vi har kunnat lösa många frågor genom telefonsamtal eller via onlinesamtal, och när det inte har räckt till kommer Nemco-folket alltid pigga ut till oss för att hjälpa till, säger Simon Stenhøj.Fokus på kunden

Simple Feast grundades år 2014 av Thomas Ambus och VD Jakob Jønck, som tidigare åstadkommit stor framgång med två appar Endomondo och MyFitnessPal.

Simple Feast skiljer sig från många andra livsmedelstillverkare genom att främst fokusera på kunder.

- Vi arbetar unikt för att hjälpa människor att uppleva framgång. Allt handlar om att glädja konsumenten. Vi gör det mindre komplicerat att äta hållbara livsmedel av hög kvalitet, och vi anpassar ständigt våra produkter baserat på feedback från konsumenter, säger Jakob Jønck.

Simple Feast undviker bland annat kött, plast och frigolit, och företaget använder endast organiska råvaror.

För närvarande levererar Simple Feast i såväl Danmark som i tre största städerna i Sverige. Men ambitionerna går mycket längre.

- Vår affärsmodell kan fungera i alla större städer i den västra världen, säger Jakob Jønck.

Nyheter

1 april 2023

Namnändring

Tyska Vemag Anlagenbau blir Vetec Anlagenbau

Läs mer
4 till 10 maj 2022

Interpack 2023

Planerar du att besöka Interpack mässan 2023 kan du beställa din biljett hos Nemco. Du träffar oss varje dag.

Läs mer
Slicing & Packaging Days 2023
22 - 24 Mars 2023

Slicing & Packaging Days 2023

Kom till NEMCO SLICING & PACKAGING DAYS 2023 och upplev den senaste tekniken för skivning av kött, fisk och fjäderfä från Grasselli och Borncut.

Läs mer
2. JANUARY 2023

New CCO at Nemco with more than 30 years of industry experience

Thomas Holm, CCO at Nemco

Läs mer
February 2023

GRASSELLI webinar

Portion Cutter OSL + Horizontal Slicer KSL DV

Läs mer
Singer & Sohn GmbH

Nemco inleder ett nordiskt samarbete.

Nemco inleder ett nordiskt samarbete med tyska Singer & Sohn GmbH

Läs mer
CHARK-SM 26 & 27 OCTOBER 2022

Chark-SM i Göteborg

Möt Nemco på Chark-SM i Göteborg den 26 och 27 oktober 2022

Läs mer
Ses vi i oktober?

Ses vi på ScanPack i oktober?

Nemco är med både som partner och utställare, när Scanpack slår upp portarna till årets event i Göteborg den 4 oktober 2022.

Läs mer
14 till 19 maj 2022

IFFA Trade Fair 2022

Planerar du att besöka IFFA mässan 2022 kan du beställa din biljett hos Nemco. Du träffar oss varje dag.

Läs mer
26th to 29th of April 2022

Anuga FoodTec 2022

Nemco kommer att vara på plats när årets Anuga FoodTec slår upp portarna den 26:e till den 29:e april 2022 i Köln, Tyskland.

Läs mer
2. November 2021

Nemco Inspirationsdagar 2021

Välkommen till NEMCO INSPIRATIONSDAGAR 2021 från 15 till 19 november: Se de senaste lösningarna och den nya tekniken inom fastvikts portionering.

Läs mer
1. September 2021

Nemco AB stärker ytterligare den svenska organistionen

Hans Appelgren har anställts som ny Product Manager på Nemco AB.

Läs mer
20. AUGUSTI 2021

Ny Product Manager hos Nemco

Sandra Gabriel har anställts som ny produktchef på Nemco AB, som är Nordens ledande leverantör av lösningar till livsmedelsindustrin.

Läs mer
21. OKTOBER 2020

Nya möjligheter inom matproduktion med DJM och VEMAG

Nemco presenterar nya möjligheter till portionstillverkning från VEMAG Maschinenbau och en ny formningsmaskin tillverkad av DJM.

Läs mer
29. SEPTEMBER 2020

Nemco presenterar marknadens mest exakta portionscutter

Nemco tar tagit över försäljningen och marknadsföringen av maskiner från Borncut i Danmark, Finland och Sverige.

Läs mer
24. AUGUSTI

Nemco har ny servicechef

Claus Skræm tillträdde nyligen tjänsten som servicechef hos Nemco, han kommer närmast från 2M El-Installation A/S. Claus är utbildad elektriker, han har arbetat som projektledare och operationschef samt teknikeransvarig.

Läs mer
15. JUNI 2020

Quantum X1500 Trimmer® från Bettcher – ergonomisk, flexibel och hållbar

Bettcher Industries Inc. presenterar nyheten Quantum Flex Trimmer X1500 – den perfekta användningen för trimning av fläsk.

Läs mer
4. MAJ 2020

Mindre matsvinn och mer energi till patienterna

65% mindre matavfall och 10% mer energi till patienterna. Detta fann man bland annat i de häpnadsväckande resultaten, där man på en avdelning på Rikshospitalet i Köpenhamn testade Torus Pak lådor från Nemco.

Läs mer
1. SEPTEMBER 2020

Nemco presenterar flowpacklösning i världsklass

Från den 1 augusti 2020 hanterar Nemco all försäljning och marknadsföring i Sverige och Danmark från den italienska producenten PFM.

Läs mer
1. APRIL 2020

Bettcher-utrustning nu via Nemco till Estland och Finland

Den 1.4.2020 tar Nemco över försäljning, service och reservdelar på den estniska och finska marknaden av Bettcher Industries i USA.

Läs mer